Une question ? Cliquez ICI !

Werkwijze

Tuinmetaal Vavo verbindt hedendaags ontwerp met puur materiaal. We voeren onze strakke en moderne ontwerpen uit in onder meer Cortenstaal1: een staalsoort met een bijzonder warme uitstraling en karakter die ook bekend staat om zijn weervastheid.

In ons eigen atelier kunnen we ons volledig toeleggen op innovatie en kwaliteit: twee eigenschappen die vaak ontbreken in tuindecoratie en die wij als tuinier heel belangrijk vinden. Laser-gesneden staalplaten worden op traditionele wijze gecombineerd en professioneel gelast tot een modern maar tijdloos tuinontwerp. Ook de lasverbindingen worden kwalitatief uitgevoerd in Cortenstaal1, zodat het kunstwerk als één geheel evolueert.

Onze tuinornamenten krijgen op een natuurlijke wijze hun mooie patina. Weersinvloeden en licht zorgen ervoor dat ze een doorleefd uiterlijk krijgen dat perfect past in alle seizoenen. Zo wordt elk kunstwerk ook werkelijk uniek en volledig geïntegreerd in jouw tuin.

 

Cortenstaal

Cortenstaal1 is een weervast staal met een warme uitstraling. Het is een metaallegering van ijzer waar koper, nikkel, fosfor, silicium en chroom werden toegevoegd. Daardoor wordt het zo sterk als roestvrij staal, maar krijgt het zijn typerende roestbruine kleur.

Deze warme kleur ontstaat door lichte oxidatie tijdens de eerste maanden, die het dieperliggend materiaal beschermt tegen verder roesten. De karaktervolle patinalaag zorgt ervoor dat er geen zuurstof meer bij het metaal raakt. Het beschermt zichzelf op die manier tegen verdere corrosie. Zo krijgt het Cortenstaal1 ook stilaan zijn unieke esthetische uitzicht. Dat het sterk en weersbestendig is, bewijzen onder andere wolkenkrabbers en bruggen in het materiaal. Je kan dus gerust zijn dat je kunstwerk in de tuin niet zomaar wegroest na enkele jaren. Integendeel: het wordt met de jaren enkel mooier!

Tijdens de eerste maanden geeft Cortenstaal1 wel wat roestwater af. Houd daar dus rekening mee bij de plaatsing van onze tuinkunst.

 

https://nl.wikipedia.org/wiki/Cortenstaal

 

Call Now Button
error: Content is protected !!